ElektroTeam Hemsedal AS

Smart varmtvannsbereder kutter kostnadene

En smart varmtvannsbereder flytter forbruket til gunstigere tider, og sparer deg for mye penger i løpet av året.

mann som dusjer i en rain shower

Styring av «dumme varmtvannsberedere» har blitt en naturlig del av smart strømsparing.

Varmtvann er nummer to på kostnadslisten

Brorparten av strømforbruket går til oppvarming, som står for omtrent 60 %. Nummer to på listen er varmtvann. 

I snitt sier vi at en norsk husholdning bruker 15-20 % av den totale strømmen til å varme opp vannet i varmtvannsberederen. Det er altså med god grunn at Enova gir mye støtte til tiltak som effektiviserer både varmestyring og oppvarming av vann. 

Smarte varmtvannsberedere flytter forbruket

Stadig flere av privatpersonene som installerer ny varmtvannsbereder velger en som er smart. En smart bereder leser av strømprisene i sanntid, og kan flytte oppvarmingen av vann til en tid på døgnet hvor strømmen er billigere.

Dette kan få store, positive utslag med tanke på at «alle» dusjer i morgenrushet, og en «dum» varmtvannsbereder vil følgelig begynne å jobbe umiddelbart. Ofte er nemlig strømprisen på sitt høyeste i denne perioden.


Få opptil 5.000 kroner fra Enova

  • Enova dekker opptil 5.000 kroner når du investerer i en smart varmtvannsbereder 
  • En smart varmtvannsbereder koster vanligvis mellom 3.000 og 5.000 kroner mer enn en vanlig bereder
  • Det betyr at med Enova sin støtteordning kan du til og med gå i pluss!
  • Les mer om støtte fra Enova her. 


mann som dusjer i en rain shower

Med noen grep hjemme kan du redusere energibruk, strømavgifter og belaste strømnettet mindre.

«Dum» varmtvannsbereder blir smart

Har du allerede en varmtvannsbereder med mange års levetid igjen? Da kan du velge en annen rute til lavere strømregninger, som ved å oppgradere eksisterende bereder. Vi kan installere en stikkontakt, et støpsel eller et radiostyrt relé, slik at den blir smart – og ikke minst en del av smarthuset ditt.

Det er altså håp selv om du kjøpte en ny varmtvannsbereder for noen år siden. Det er stadig utvikling på denne typen produkter, og våre montører kan hjelpe deg med å finne den som er mest praktisk i din bolig.

Det er faktisk enda mer å spare

Begge alternativene over kan kobles til smarthusløsningen du bruker for resten av boligen, og dermed bidra til enda lavere strømregning. Det er fort gjort å tenke at alt er bra så lenge man bruker strøm når den er billigst, men nettleien kan fortsatt bli overraskende høy.

Du kan lese alt om hvordan strømregningen din regnes ut i denne oversikten, men kort forkl art kan høye forbrukstopper sørge for at du betaler unødvendig mye i det netteier kaller fastleddet.

Smarthuset hjelper deg til en lavere strømregning ved å fordele forbruket, slik at din bolig ikke utgjør en belastning på strømnettet.

Oppgrader varmtvannsberederen i dag, så slipper du å starte hver dag med å frykte strømregningen fordi hele husstanden skal dusje når prisene er på topp. Vi hjelper deg gjerne med å finne den beste løsningen for din bolig.

Trenger du hjelp til å spare mer strøm?

Ta kontakt med våre dyktige elektrikere! Vi kan gi deg gode råd om strømsparing, og hjelpe deg å finne løsninger som passer ditt behov.